Zrušiť

Lena Dunham- Nie som taká

7 €
Stav: nové, Typ: predaj, z dňa 17. 1. 2021 (č. 33936172)

BEZ SERVÍTKY A NAOSTRO!
Lena Dunhamová predstavuje zábavnú, vyčerpávajúcu a naozaj úprimnú zbierku osobných esejí, vďaka ktorej ju pokladajú za jednu z najoriginálnejších mladých spisovateliek súčasnosti.

V knihe Nie som taká opisuje skúsenosti, ktoré si osvojila na ceste životom: zamilovanie, pocit samoty, päť kíl nadváhy, hoci je len zdravú stravu, potrebu ukázať sa v miestnosti plnej mužov, čo sú dvakrát starší ako ona, nájdenie ozajstnej lásky a to najdôležitejšie – odvahu veriť v to, že si práve jej príbeh zaslúži pozornosť.

Kapitola Priprav ma o panenstvo (Nie, vážne je tvoje) je svedectvo o Dunhamovej prvej sexuálnej skúsenosti, ako aj o jej očakávaniach pri samotnom akte, ktoré sa celkom nenaplnili: „Neotvorilo mi to žiadne nové možnosti, neodomkol sa ani žiadny trezor ženskosti.“ Kapitola Dievčatá a idioti skúma jej náklonnosť k nie veľmi milým mužom – mužom, čo svoju „hrubosť“, ktorá ju tak fascinovala, doviedli do dokonalosti. Je to vôbec možné? je meditácia na tému jej celoživotnej posadnutosti smrťou a zomieraním – hovorí jej „geneticky predurčená morbídnosť“.

V kapitole Neodrbala som ich, ale vrieskali na mňa si predstavuje, ako v osemdesiatke napíše nový pravdivý životopis. Už nebude hľadieť na slušnosť, preto reálne opíše sexizmus a povýšenectvo, s ktorými sa v Hollywoode stretla. Ženy sú tam podľa nej „len ako tie papierové oné na ochranu pohárov v hotelových kúpeľniach – potrebné, ale len na jedno použitie“.

V knihe Nie som taká autorka energicky, dojemne a otvorene podáva správy o ťažkom údele dospievania. „Už teraz sa hanbím za to, čo som vám ponúkla,“ píše Dunhamová. „Keby vám však moje skúsenosti uľahčili život a pomohli vyhnúť sa sexu v teniskách, aby ste mohli zdrhnúť, potom každý môj prešľap stál za to.“

BEZ SERVÍTKY A NAOSTRO!
Lena Dunhamová predstavuje zábavnú, vyčerpávajúcu a naozaj úprimnú zbierku osobných esejí, vďaka ktorej ju pokladajú za jednu z najoriginálnejších mladých spisovateliek súčasnosti.

V knihe Nie som taká opisuje skúsenosti, ktoré si osvojila na ceste životom: zamilovanie, pocit samoty, päť kíl nadváhy, hoci je len zdravú stravu, potrebu ukázať sa v miestnosti plnej mužov, čo sú dvakrát starší ako ona, nájdenie ozajstnej lásky a to najdôležitejšie – odvahu...

Predajca Bazarik16 Nehodnotený Člen od októbra 2014
B
7 €
Bardejov
Zobraziť kontakty